O jego szerokiej dobroczynności, zastosowaniu i produktach można pisać książki. Wspomaga pracę serca i wątroby; nawadnia i uzupełnia elektrolity; dodaje energii; poprawia wygląd skóry, wzmacnia odporność i działa przeciwgrzybiczo, zapobiega osteoporozie i rozwojowi próchnicy; wspomaga odchudzanie. To tak w bardzo dużym skrócie.
Jest też mnóstwo wyrobów z kokosa i może nie wszystkie miałeś okazję skosztować. Czy jadłeś pastę kokosową własnej produkcji?
Pasta kokosowa
300 g wiórków kokosowych
łyżka cukru kokosowego (lub innego)
2 łyżki oleju kokosowego
Składniki przenieś do blendera kielichowego i zacznij miksować.
Rób przerwy na odgarnięcie wiórek ze ścian blendera.
Miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
Jeśli po kilku minutach nie uzyskujesz zamierzonego efektu, dodaj odrobinę wody i ponownie uruchom blender.
Pastę przełóż do salaterki i przechowuj (niezbyt długo) w temperaturze pokojowej.
P.S. W najbliższym poście, z etykietą "zdrowie", będą w końcu kokosy 😊
2 łyżki oleju kokosowego
Składniki przenieś do blendera kielichowego i zacznij miksować.
Rób przerwy na odgarnięcie wiórek ze ścian blendera.
Miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
Jeśli po kilku minutach nie uzyskujesz zamierzonego efektu, dodaj odrobinę wody i ponownie uruchom blender.
Pastę przełóż do salaterki i przechowuj (niezbyt długo) w temperaturze pokojowej.
P.S. W najbliższym poście, z etykietą "zdrowie", będą w końcu kokosy 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz