niedziela, 19 sierpnia 2018

Siemię lniane, cz. VI - muffinki

Muffinki

Składniki:
litr lnianego gluta (link)
szklanka mąki kokosowej
łyżeczka sody
szklanka borówek lub innych owoców

Przygotowanie:
Do wcześniej przygotowanego, wystygniętego lnianego gluta (wraz z nasionami lnu) dodaj szklankę mąki kokosowej i łyżeczkę sody.
Całość wymieszaj mikserem lub blenderem.
Dodaj owoce i wymieszaj łyżką.
Jeśli lubisz bardziej słodkie, możesz, wraz z owocami, dodać melasy lub innych słodkości.
Przenieś ciasto do foremek.
Włącz piekarnik na 180-200 stopni i piecz przez 30 minut.


Siemię lniane można dodawać niemal do wszystkiego.
Jedzmy siemię lniane codziennie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz