Lniany glut z orzechami
Składniki:
litr lnianego gluta (link)
orzechy
Przygotowanie:
Ugotuj lniany glut.
Pod koniec gotowania dodaj orzechy.
Poczekaj aż trochę przestygnie i możesz zacząć spożywać. A jak chcesz mieć bardziej jednolitą strukturę, to całość przenieś do blender i chwilę zmiksuj.
Siemię lniane może być składnikiem każdego posiłku, a lniany glut może zawierać niemal każda zupa i wiele innych dań.
Przypominam, że glut z siemienia lnianego może być z powodzeniem stosowany jako substytut jaj.
Może być też świetnym, naturalnym kosmetykiem w pielęgnacji ciała i włosów.
Powtórzmy raz jeszcze: dwie łyżki siemienia dziennie, trzyma doktora z dala ode mnie.
Niech siemię króluje w Twojej kuchni, każdego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz