niedziela, 26 sierpnia 2018

Siemię lniane, cz. VII - lniany glut z orzechami

Lniany glut z orzechami

Składniki:
litr lnianego gluta (link)
orzechy

Przygotowanie:
Ugotuj lniany glut.
Pod koniec gotowania dodaj orzechy.


Poczekaj aż trochę przestygnie i możesz zacząć spożywać. A jak chcesz mieć bardziej jednolitą strukturę, to całość przenieś do blender i chwilę zmiksuj.


Siemię lniane może być składnikiem każdego posiłku, a lniany glut może zawierać niemal każda zupa i wiele innych dań.

Przypominam, że glut z siemienia lnianego może być z powodzeniem stosowany jako substytut jaj.
Może być też świetnym, naturalnym kosmetykiem w pielęgnacji ciała i włosów.

Powtórzmy raz jeszcze: dwie łyżki siemienia dziennie, trzyma doktora z dala ode mnie.
Niech siemię króluje w Twojej kuchni, każdego dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz